ahli majlis tertinggi

Tuesday, 20 December 2011

suke glew kat ko>>

kowang tgk x cerita pokok kalau takkan berbuah..huhu..kira cerita pasal agama gak la..
menceritakan atok dorang yg baru smpai dari kampung..atok dowang nak sembahyang setiap waktu di masjid..so dowang manghadapi masalah tok hantar atok dowg..satu hari tu atok dowg berjalan kaki je dari rumah then meninggal dunia kat depan masjid..


tak berkenaan langsung pun kan dengan tajuk kat ats..sebenarnyer aku terpikat dengan lagu latar yang dipasang mase cerita tu ditayangkan..lagu tu tajuk dyer biar by fynn jamal..aku dgr first time aku dh terpikat..terus berkenan kat fynn jamal ni..suke kat ko sgt2 wei..ni aku bg lirik lagu biar tu skaly ngn mp3 kalau nak dengar..siyes best...memeng menyentuh haty..





mata tua yang memandang aku itu--
bundar
pudar

dia tak mahu bilang apa yang mencengkam jiwa usangnya
“biar”
katanya, “biar”.

wahai ayahanda
berhentilah walau sebentar
dan renungkan mataku yang melaut
khabarkan yang jujur dan ujar
apa menyerabut?

wahai ayahanda
bercukuplah menggagah tulang rapuhmu
akukan lemahmu
perikan kisahmu
kisahkan penatmu
aku mahu tahu

mata tua yang bagai ada sakti dewa-dewi itu--
harum
senyum


dipukaukan aku nan terus terpana dan terlupakan
“biar”
katanya lagi, “biar”


wahai ayahanda
bisikkanlah walau sekali
izinkan aku menumpangkan bahu
berikan aku seperca dari beban kamu

wahai ayahanda
lihatkanlah aku
berlari kini
melompat tinggi
setiapnya kerna kau tak pernah pergi

ah, apa masih ingat lagi
aku suka lari-lari?
kau bagaikan tak peduli
ku biar kau patah hati

ah, apa masih tidak lupa
tengking jerit sama-sama?
makan tak mahu semeja
sahabat lebih berharga

ah, apa mampu kau sudikan
ampun maaf ku sujudkan?
bisa tidak kau teruskan
ku sesat kau tunjuk jalan?

ah, apa layak aku bagi?
tak terbalas sampai mati
kau sungguh yang paling tinggi
istanamu syurga nanti





Monday, 19 September 2011

aKu dAh aDe yAng PunYa

dah lame x berkunjung kat sini..malaz nk tulis...xde mood+xtau nk tlis ape lagi..huhuhu..berkenaan dengan tajuk di atas..korang tau2 la ape mksud dyer kan..aku pun xde la suke sgt..tp hepi la gak..sbb skrang aku dh double..hak3..aku xnak suke sgt..tgk2 ti tup3 dyer tnggl aku..so xmaw la kan nanati frust menonggeng..belajar dari pengalaman..tapi aku xleyh nak slahkan dyer la kalu ti dyer tnggal kan aku..coz Allah dah beri perasan sayang dan suka kat dyer tok aku..tiba2 Allah dah tarik perasaan tu..aku nk wat camna...aku xberharap sangat..pape jadi aku redha..hope sgt la bhagia..tgk aku..baru lagi dh pkir bukan2 kn..bkan pkir bukan2..juz pkir jauh kedepan..sdiakan hati ni tok ape pun keadaan..tol x?to letter N..aku syg ko sgt2..xtau la ko kan...
k la...xtau nk ckp pe dh...

.sweet sakayi.meet me here.sweet sakayi.meet me here.

Friday, 5 August 2011

nak kongsi sikit pasal puase..rajin2 la bace ek...

assalammualaikum..

hari ni aku nk story mory psal puase..npe kte puase??
sbb Allah suruh kan??hurmm kte knalah ikowt suruhannyew...
tapi ade gak yg xwat kn..bukan susah pun nak puase..
hukum berpuase tu kan wajib...nk tgk buktinyew...

Kewajiban puasa di bulan Ramadan disebutkan dalam Al Qur’an: 


يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ


“Hai orang2 yang beriman, diwajibkan bagimu berpuasa, sebagaimana telah  diwajibkan pada orang2 sebelum kamu. Mudah2an kamu bertakwa” (Al -Baqarah:183) 

selain itu..puasa adalah slah satu dri rukun islam..islamkah kita jika kita tidak mampu untuk menunaikan kewajipan itu...sesungguhnye setiap ape yg diputuskanNYA ade hikmahnyew tersendiri terhadap diri kite...
pada bula ramdhan bermacam ibadat dan amalan yang boleh mendatangkan pahala..tamabhan pula dengan adenyew malam lailatu qadar...

Rasulullah s.a.w  
pernah bersabda yang bermaksud: Sesungguhnya telah datang kepadamu bulan
Ramadhan bulan yang diberkati, di mana Allah telah mengfardhukan ke atasmu
puasa. Dibuka padanya pintu‐pintu syurga dan ditutup padanya pintu‐pintu neraka,
ditambat padanya syaitan‐syaitan. Padanya satu malam lebih baik daripada seribu
bulan, siapa yang dihalang kebaikannya sebenarnya dia telah dihalang kebaikan yang
banyak.
Hadith ini dikeluarkan oleh Ahmad, al‐Nasa`ie daripada Abi Hurairah.


kalu korang nak sgt sesuatu..korang boleyh lah doa mase buka puase tu..sebab kalu doa wktu tu..insya-Allah tu akan diterima oleh Allah s.w.t

 Hadith riwayat Ibn Majah dan al‐Hakim, daripada Ibn Umar    bahawa
Nabi bersabda:

 Sesungguhnya bagi orang yang berpuasa ketika berbuka
mempunyai doa mustajab yang tidak ditolak

aku k ckp bnyak sgt pun takot..yela aku ni bukan baik sgt..
ti owg kate..dyer tu bukan baik sgt tapi nk mengajar org lak kan..
tapi korang leh wat bnyak amal kebaikan wktu bulan ramdhan ni..
bnyak2 la beramal ye..=)




.sweet sakayi.meet me here.sweet sakayi.meet me here.

puase..puase..

assalammualaikum..

sume owang cte sal puase..
so aku pun nak cite gak..boleyh kan..hehehe
mcm2 xcye kan pejam celik pajam celik dh bulan puase...
cpatnyew mse berlalu..
first day puase..aku dh x puase..hahahaha..
tula syang glew..mse tu plak nk dtang bulannyew..
tapi nk wat cmne kan..bnde mg la tu dyer nk kuar..
xkan nk hlang plak..
papepun aku bjaye puase pade hari ke-5 puase..
yeye..aku puase..hahahaha..
but smpai ary ni aku xpi terawih agy..
pe nk jd ngn aku tah..
mlas sgt..haish dlu aku rjin jew...
kdg2 aku tnye kat dri aku..ble la aku nk jd baik...
thun dpan dpat tah nk puasa dlam bulan ramadhan agy...
papepun kurangkan dose n tingkatkan la pahala dlam bulan yang mulia ni..

aku teringin nak buke pose kat rumah..
hurmm..pe kan dye kn,,umah den jauh la..
kalu x tiap2 mnggu aku blik umah..
kalu kat umah buke mkan sedap..emk msak..abh bli agy kat bazaar..
pastu meriah je bli buke dgn kerenah adik2 sye yg sgt nakal..
rindu sgt kat adik aku 2 org tu..walaupown aku asyik gduh ngn kowg je..
bila kowg xde kat umah..siyes bosan glew rumah tu..sunyi..kosong je...

syang dorang ni sgt2 la..<3 lot of love

nak ucap selamat berpuasa kat semua umat islam yg berpuasa..lantas menunaikan kewajipan sebagai seorang muslim..semoge puasa kita ini diterima allah..bnyakkan ibadat dan sedekah ye..
smoge hdup kita dibekati Allah..=)


.sweet sakayi.meet me here.sweet sakayi.meet me here.

Wednesday, 3 August 2011

Hari 05 - Gambar tempat anda telah lawati

banyak tempat yang aku dh lawat..
tapi syang aku xamek gmbar pun..
mse dlu2 aku xpkai enset agy..
pastu skrg dh pkai nset cikai je kan..
xde la nkamek2 gambar ni..
so sori la coz xde gmbar yg aku nk tnjukkan k..
papepun have a good memories kat tmpat yg pnah aku lawati..
huhuhu..k daa..

.sweet sakayi.meet me here.sweet sakayi.meet me here.

Sunday, 31 July 2011

Hari 04 - Satu tabiat yang anda ingin anda tapi tidak mempunyai

satu tabiat yang aku nk ade ek...
huhuhuhu..pe ek??
aku nak tabiat..tidur awal @senang nak tidor..
coz aku susah glew nk tdor wktu mlam..
pastu skew tdo kol 12 ke atas..xtau npew..
pastu kat kelas mule la ngantok..
xleyh nak fokus cikgu mengajar...
keputusan mule la nk merosot...
ish3..kalu leyh nak tabiat ni..


.sweet sakayi.meet me here.sweet sakayi.meet me here.

Hari 03 - Gambar anda dan rakan-rakan anda

tengok kan tjuk cbaran hari ni...
huhuhu..gmbar kwan2 aku..
aku syg dowg sgt2..ktat2..erat2...
amat bererti dlam hidup aku...
owg yg penting slepas family aku..dorang la..huhuhu...
k nak tunjuk gmbar aku dulu..boleyh kan..ngeh2...


HEROIN DALAM HATIKU


Bush


Azlina


ekyn


tina

HERO DALAM HIDUP AKU


zhaf


kechik


ewan


fizul


pajel


shafiq

they are very super something

love them damn much...
aku xtau cmne hdup aku kat jmti..
kalu xde korg..msty kosong je..
aku akan gila hdup tnpa korg..
tp insya-Allah korg boleyh hdup tnpa aku..
that true kn?? (dlam aty sdeyh)
aku syg korg sgt2..korg sgt bermakna dlam idup aku..
korang dh bg aku stu knangan yg indah dlam hdup ni..
dan xakan bgitu mudah tok aku pdamkan..
aku hargai sgt persahabatan kite..
korang dah sinari hari2 aku kat jmti ni..
tanpa korang aku xtau jadi pe kat aku..
dengan spe aku nak bergurau?dng spe aku nk mnje2?
dgn spe aku nk gduh?dgn spe aku nk touching?
dgn spe nk kongsi mkanan?dgn spe aku nk stdy?
korang la tmpat aku untuk bersandar..kala aku tidak mampu tok berdiri..
korang yang akan tolong aku bgun kalau aku jtuh..
hope persahabatan kite kekal smpai bile2..


moge kita beroleh kebahagian dan keberkatan hidup di dunia dan akhirat..
dikesempatan ni nak ucap selamat menyambut bulan ramdhan yang penuh barakah dan  mulia ini...=)


.sweet sakayi.meet me here.sweet sakayi.meet me here.

Saturday, 30 July 2011

Hari 02 - Makna di sebalik nama Blog anda

cabaran hari kedua..
aduh menulis dlam keadaan xbpe shat..
skit pewot..senggugut..
okeyh nk cite..npe nme blog aku..
MEET ME HERE!!
coz kat cni ko akan jumpe dri aku yg sbenarnyew..
kat cni la aku luahkan perasaan..
kat cni aku akn cte mcam2 sal dri aku..
sumenyew dicni..
okeyh sekian...=)


.sweet sakayi.meet me here.sweet sakayi.meet me here.

Thursday, 28 July 2011

Hari 01 - Satu gambar baru-baru ini anda dan 15 fakta menarik mengenai diri anda

cabaran hari pertama..
huhuhu..excited nak buat =)
nak tengok gmbar sye pling terbaru..
mlu la plak huhuhu..
tengok ek..kalu nak puji..puji la..
tapi xyah la ktuk ek..bkannyew ape..
xnak korang berdose..hehehe


nak ckap pe ek sal aku..
aduh xtau pulak..

1.emak aku bg nme kat aku nurul nadia idayu bt hasmuni..pnggil aku ayu..huhuhu
2.umo aku 19 tahun..
3.lahir kat bumi kenyalang..atau pun nma saintifiknyew srawak..
4.belajar kat japan malaysia technical institute (jmti)..jurusan teknologi kejuruteraan pembuatan..(tkp)
5.aku ni pemalu sgt kalu org tu xknal..tp kalu knal xknal pe tu erti mlu..hahahahaha
6.aku syg sgt2 kat kawan2 aku..
7.aku ni sensitif sgt..lg2 kalu org yg aku syg ckap ksar kat aku..
8.aku pemurah..huhuhuhu (bngge dri lak)..aku xberkire sgt la psal duit ni..
9.aku suke mkan ais krim..
10.aku suke coklat..sng cte suke bnde yg bdak2 suke..ngee~~
11.aku suke sgt jalan2..kowg kalu nk kuar xde spe nk tman ajak je aku.
12.aku snang kesian kat owg...sifat prihatin tnggi..hahahhaha
13.seorang yang ceria sngat2..
14.aku comel...(statement yang xboleyh bla..)
15.slalu mnanti seseorang yg boleh syg aku spnuh hati..

sekian sje pe yang aku merepek..
aku xthan da..mte dh ngantok sgt ni..

.sweet sakayi.meet me here.sweet sakayi.meet me here.

macam menarik glew je...

dok bosan2..usha la blog mmber aku..
pastu aku terbace bnde ni..
nmpak menarik sgt..
so pe lagi..aty melonjak-lonjak nk wat gak..
skurang2 nye aku ade idea nk update blog...
k jom tgk ape bnde tu..


Hari 01 - Satu gambar baru-baru ini anda dan 15 fakta menarik mengenai diri anda
Hari 02 - Makna di sebalik nama Blog anda
Hari 03 - Gambar anda dan rakan-rakan anda
Hari 04 - Satu tabiat yang anda ingin anda tapi tidak mempunyai
Hari 05 - Gambar tempat anda telah lawati
Hari 06 - Favorite pahlawan super dan mengapa
Hari 07 - gambar seseorang / sesuatu yang mempunyai impak besar bagi anda
Hari 08 - matlamat jangka pendek untuk bulan ini dan mengapa
Hari 09 - Sesuatu yang anda berbangga dengan diri anda dalam beberapa hari yang lalu
Hari 10 - Songs anda mendengar apabila anda Happy, Sad, Bored, Hyped, Mad
Hari 11 - Satu lagi gambar anda dan rakan-rakan anda
Hari 12 - Bagaimana anda mendapat tahu tentang Blogger dan mengapa anda telah buat satu
Hari 13 - Satu surat kepada seseorang yang telah menyakiti anda baru-baru ini
Hari 14 - Gambar anda dan keluarga anda
Hari 15 - latak kan senarai lagu yg anda suka..klau boleh ltak mp3 or video lagu tersebut
Hari 16 - Satu lagi gambar anda sendiri
Hari 17 - Seseorang yang anda mahu untuk menukar kehidupan dengan satu hari dan mengapa
Hari 18 - Pelan / impian / matlamat yang anda dlm tmpoh 5 thun lagi
Hari 19 - nama samaran anda mempunyai; mengapa anda mempunyai
Hari 20 - Seseorang yang anda lihat diri anda berkahwin / bersama pada masa akan datang
Hari 21 - gambaran sesuatu yang membuat anda gembira
Hari 22 - Apa yang membuatkan anda berbeza dari orang lain
Hari 23 - Sesuatu yang anda inginkan
Hari 24 - gambar ibu bapa anda
Hari 25 - Apa yang saya akan ada dalam beg anda
Hari 26 - Apa yang anda fikir tentang kawan-kawan anda
Hari 27 - Mengapa anda melakukan ini cabaran 30 hari
Hari 28 - Gambar anda tahun lepas dan kini, bagaimana anda telah berubah sejak itu?
Hari 29 - Pada bulan ini lalu, apa yang telah anda pelajari
Hari 30 - makanan n minuman kesukaan anda..

spe yang tingin nak join gak..
jom la skaly ye...

.sweet sakayi.meet me here.sweet sakayi.meet me here.

Friday, 22 July 2011

doseku terhadapmu menghantui diriku...

xtau nak crite cmner...huhuhu...aku dulu pnah ade pkwe..mse tu aku bru lpas abis spm..aku xknal pun dyer nie..spupu aku bg no aku kat dyer..dyer kte dak tu ngah cri awek..coz dyer bru lpas ptus ngn awek dyer..aku msg2 ngn dyer..xlme lpas tu..aku pun couple ngn dyer..bhagia sgt ade dyer..coz dyer syg kat aku cgt2..untung sgt wktu tu ade dyer..dyer dah buat aku bhagia biarpun seketika..walaupun aku xknal dyer..xpnah tgk muke dyer..tp....


then aku wat kputusan tok jumpe dyer..tmbhan lak rindu membuak-buak..huhuhu..lgpun keesokkan harinyew aku kan mendaftarkan diri di jmti tmpat aku blaja ni..dlam mse yg sma ary tu jugak aku jumpe cousin aku yang aku pling syang skaly..aku pun jumpe la ngn dyer..huhuhurm dyer ade msalah dgn gigi..nmpak sgt aku ni memilih sgt wktu tu..hurm..then aku bnyak luangkan mse dgn cousin aku dri dyer..sbbnyew aku syg cousin aku tu lbih dri dyer..tula aku dah wat kputusan yg slah sbb ajak cousin aku jmpe ngn mamat tu skaly..menyesal sgt2..esoknyew aku dftarkan dri kat jmti..aku busy sgt dftar itu ini..then dyer kol aku ngis2 kte aku xingt dyer la..ape la..slah aku gak..aku tension sgt...then aku soh cousin aku menyamar jd pkwe aku..bgtau kat dyer yg aku dtg jmti ni sbb dyer..nk dkat ngn dyer..kjamnyew aku wktu tu..bdosenyew aku wat dyer cmtu..tbe2 kol 12 tgh mlam naik reminder `bufday pkwe aku'..ya Allah aku wat dyer cmtu wktu bufday dyer..tup tap tup tap..bpe bulan lpas tu aku tau dyer couple ngn cousin aku pompuan yg knalkan aku ngn dyer dlu..terkoyak glew aty aku aktu tu..xtau knape..pdahal aku yg tnggalkan dyer dlu..aku btol2 xdpat time wktu tu..aku mnagis cm owg gila..first time aku ngis glew2 sbb laki smpai cmtu..aku nyesal glew la coz tnggal dyer..smpai skunk aku xleyh nak maafkan diri aku psal tu..bla aku dengar lagu kejoraku bersatu-search..msty ingt kat dyer..coz dyer bg lagu tu kat aku..cte ni dah lame dh jadi..skarang tingat blik..coz cousin aku soh aku add dyer kat fb td,..tingat blik kat dyer..awk sye nak bgtau yg dlam aty sye ni masih ade lagi cnta untuk awk..sye nyesal sgt tnggalkan awk..tp xpela..brang yang lepas jgn dikenang kn??truskan hidup..


hope sgt awk dh maafkan sye..andai masa dpat diputar..sye xakan wat kat awk cmtu..awk maafkan sya ye..i'm btol2 mntak maaf..aku masih dibayangi dose yang dulu...


.sweet sakayi.meet me here.sweet sakayi.meet me here.

Tuesday, 12 July 2011

BILA HATI........

aku xtau nak cte cmne..aduh..tp aty aku terkotak rabak gak la tadi..aku mmg sensitif ckit bab  member ni..ckup sensitif..entah la..nak cerite pun xelok kan..snang cter aku tacink twok ngn mmber aku..aku pape pun ingt ko..xpnah lupe la kat ko..tp sygnye ko xcmtu kat aku...aku nak wat cmne kan..xkan nak pkse ko cmtu kat aku..aku bkannyew putri raje kan nak dpat layanan cmtuu .bkannyew artis yg leh dpat layanan v.i.p..aku just insan biase yg ade hatu n perasaan..huhuhu...cume terkilan bla jd cmtu..aku xberdendam la..aku bkan jnis cmtu..aku syg mmber kowt..syg kaw2 pnyer..korg jgn lupe aku aw..oz aku ingt kowg slalu..n alwayz in my mind..aku ade kowg je..aku xde pkwe..aku ade korg je tok aku..tapi..ntah la..xkan sbb tu aku nak touching kan..ngade la aku ni..tp terkilan twok kowt...nmpak sgt kowg xingt aku..k laa..mlaz nk ckp pe dah..mkin bnyak tlis..mkin nk jtuh lak air mate ni...k daa,,aku syang kowang sgt2...

.sweet sakayi.meet me here.sweet sakayi.meet me here.

Monday, 11 July 2011

result..

huhuhu..aku dh dpat dah result tok sem 3..hurm boleyh la..but pointer aku trun..tu yg xbest tu...aku nak dpat dekan..tp apakan daya dh xde rezeki kan..nk wat cmne..aku dpat 3.28..boleyh la..asalkan ats dri 3...pape pun kputusan aku okey la..xla myedihkan sgt..cume nak dekan la..xdpat lak kan..bdak klas aku ade sowg dpat dekan..azlina..pndai woo...tahniah ek..

.sweet sakayi.meet me here.sweet sakayi.meet me here.

Thursday, 7 July 2011

pulang ke jmti..0h no!!


tengok gmbar ats tu..tula jmti..tmpat aku blaja..hurmm..mlasnyer nak blik sne..pejam celik..pejam celik dah nak abis dah cuti semester aku..esok aku akan daftarkan diri di japan-malaysia technical institute..bukit minyak..penang..so mulai esok aku dah msuk smester 4 untuk sesi 2/2011..dah sem 4 rupenyew..sem 4 blajar bhase jepun..suke..suke...xsbar nak belajar bhasa jepun..ti aku dah blajar bhase jepun..aku cite kat kowang ek..huhuhu..esok jugak aku akan dpat result untuk final exam sem 3 ari tu..mcm mne la agknye kan??mntak2 xde subjek yg xlulus..xmaw repeat..kang aku gak yang susah..ya Allah permudahkanlah urusan aku esok..smoge aku dpat kputusan yg baik..esok aku akan dduk blik yg baru..roomate ttap sme..sye syg roomate sye..kowg nk tgk x spe roomate aku...jeng3 mempersembahkan...


tula roomate kesyangan sye..comel x??huhu..dyer jd roomate aku dri sem 2..n akan smpai la sem 5..kteorang bnyak knangan bersame..bnyak benda kongsi bersame..n xakan lupe smpai bila2..aku dpat bilik kat tingkat 4..dlu dok tngkat 1..lpas ni dah nak kne pnjat tngga..aduh mlaznyew..huhu..berbalik kpade tjuk td..aku akan bertolak malam ini..pada pkul 12.20 pagi menaiki kerete api dari tg.mlim smpai la ke butterworth..tapi sblom tu ayah aku nak bwak kmi sekeluarga makan kat luar bersama..huhu..dpat gak makan kat kedai..hehehehe..ayu syang abah sgt2..muah100x...huhuhu..malam ni aku akan tinggalkan rumah aku..oh tidak!!xmaw..nak dduk rumah..nak tgk tv..main ngn adik..0n9 slalu..huhuhu..k la nak ke xnak ttap kna blik sana gak..no choice..hope sem 4 ni aku akan belajar lebih bersungguh-sungguh..kurangkan untuk kluar enjoy bersma kwan2..huhuhu..xsbar nak jmpe all my fwenz..,rindu kowang wei...kikin,bush,tina,azlina.zhaf,kechik,iwan.fizul,shafiq and pajel...<3<3<3 kowg cgt2..

tiket kereta api aku...


ditulis oleh miss sakayi dengAn jayanya

Tuesday, 5 July 2011

cooking..love it!!

kalu mmber aku bce tjuk kat atas tu..msty dowg xcaye..hahahah..sakayi msak??tol ke??ahakz..tbe2 smalam aku rse nak try memasak..huhu..pelik la aku ni..yela smpai bile xnak cube kn..awk tu pompuan..blajar tinggi2 pun kna msuk dpur gak..so aku msak ikan masak kicap..boleyh la than sdap..agypun snang je nk msak..sbgai permulaan..msak yg snang2 jela..kang msak yg susah2 tu jd pe plak kn??msak ikan masak kicap jd spagheti lak..hahahaha...



sonok gak memasak ni kan??ptotnyew aku dah blaja dari dulu lagi..nak wat cmne kan..mase ni baru mnat nak mencuba..sya nak belajar memasak..dan saya mula jatuh cnta dgannyew..l0ve it..l0ve it very very much..suke dgt2..lagi2 bla orang lain mkan lak..lega je rase..sonok tengok dorang makan..kna blaja msak sedap2 ni..nanti kawin nak msak untuk suami n anak2..hehehe..hari ni nak msak ikan goreng berlada...hurm nyum2..mesty sdap hngga menjilat jari...okeyh nak pi msak ni..daaaaaa....^_^



Thursday, 30 June 2011

g0ing t0 unikl melaka







untuk makluman korg..aku blaja kat japan malaysia technical institute..bukan swasta ek..dyer under jabatan tenaga manusia..tbe2 je cter kan..hak3..sbnarnye aku gy melaka coz ade sukan iljtm (institut latihan jabatan tenaga manusia)..aku wakil tok sukan ping pong..huhu..pndai main kew??hehe..skit2 tu boleyh la kan..aku pegi sne dh lame r gak..tapi ary ni bru nak tulis..hehehe..hari ni bru tergerak hati nk tgk blog ni..aku gy bila ek??erm xingt lak..sat nk tgk calendar..ha..mlam sbtu 18/6..kontijen jmti dh bertolak gymelaka..smpai pagi ahad kat ilp pedas..pendaftaran kat sane..perasmian ngn penutup pun kat ctu gak..pemain ping pong menginap kat unikl..so kami pun dhantar kat sane..kami kat sane xbuat pape dari hari ahd smpai la rabu bru bertanding coz mnang by..ade dua ilp yg patut kami lawan xantar wakil..ary rbu tu bru bertanding..terus msuk separuh ahir..lawan lak ngn ilp ledang..sayang kami kalh..kalh pun sipi je..itupun sebab dorang hantar staff je..kalu x kami jadi johan dah..hahaha..bangge diri..23/6 kami blik..hurm ade 3 bas untuk kontinjen jmti..1 bas tu combine tok bdak yg nak gy terminal 1 ngn balik terus..2 bas lagi pi jlan2..aku nak jlan2..tp dsebabkan nazrul ajk aku blik terus..aku pun blik terus..sdihnyew...hurm nice memory kat sane..kami baik ngn rmai org..antaranye dak ilp kuantan..ilp jira..ilp selandar..tp yg pling kamceng adtec kulim la..syg korg la..thankz sbb skong kami wktu game..hurmm k la..ckup la ek..

Friday, 3 June 2011

kesian roomate aku...

tadi pkul 3.35 aku final exam math..leh la gak jawab..berbaloi gak la stdy dri pagi tadi kan..hurmm boleyh la gak nak senyum..huhuhu..tapi aku mmg skew senyum pun..hehehehe =) exam hbis pkul 5.35 ptotnyew..aku wat cam cekang tewok..kol 5.00 dah kuar..huhuhu..sbnarnye aku ade practice kete terpakse kuar awal..kalut la waktu tu gy kat guard..tgk abg melati tu dah tnggu..dah masuk kete abg melati tu...and on the way dah..baru perasan kunci bilik ade kat aku..hurmm sian roomate aku terpakse dok blik orang lain..tula kalut sgt..sori ye roomate..aku syg ko la meyh..ase bsalah sgt..aku pun wat practice kete..yg pntg sonok sgt coz ckgu A td..hurmmm =) senyum smpai telinga...
*melati=pusat latihan memandu melati